• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

У рамках проведення Днів європейської спадщини відбувся майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки

     27 вересня 2023 року в рамках проведення Днів європейської спадщини в читальній залі №1 (кор.1) колектив бібліотеки організував майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, який провела майстриня Ніна Василівна Новохацька.
     Пані Ніна ознайомила здобувачів вищої освіти та співробітників бібліотеки з історією виникнення ляльки-мотанки, її сакральним значенням, різновидами та технікою виконання. Бібліотекарі доповнили захід тематичною книжково-ілюстративною виставкою «Дарунок у спадок».
     Учасники майстер-класу дізналися, що лялька-мотанка є родинним оберегом: захисницею від усіляких хвороб, символом щасливого подружнього життя, берегинею домашнього вогнища.
     Майстриня наголосила на тому, що процес «мотання» ляльки вважається гарним психотерапевтичним засобом, заряджає позитивною енергією. Гостя зауважила, що лялька, зроблена власноруч, сповнена любові і тепла.
     Велике значення в популяризації народної творчості та етнічної самобутності українців відіграє проведення майстер-класів з виготовлення ляльки-мотанки. До процесу створення ляльки-мотанки всі поставилися сумлінно, захід пройшов у теплій, дружній та доброзичливій атмосфері.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.