• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Співоча душа України (до 150-річчя від дня народження Лесі Українки)

25 лютого 2021 року на державному рівні буде відзначатись 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави. 150-річний ювілей Лесі Українки внесено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки.

Поетичний хист Лесі Українки формувався і зміцнювався не лише на величній духовності й героїчній історії свого народу, а й творчому засвоєнні найкращих надбань світової літератури і мистецтва, чому значною мірою сприяли родинні обставини та інтелігентне оточення, в якому вона перебувала і виховувалася.

Дивний талант мала Леся Українка. Якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків. 

Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.

В читальній залі №3 бібліотеки інституту оформлено тематичну книжкову виставку «Співоча душа України» до 150-ї  річниці від дня народження Лесі Українки. Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, а також  публікацій з періодичних видань, присвячених дослідженню її творчості.

Запрошуємо до перегляду.

 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.