• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Андріївські вечорниці в бібліотеці

Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Так, напередодні свята Андрія, 12 грудня 2019 троку співробітники відділу обслуговування користувачів спільно із студентами факультетів  економіки, менеджменту та права  гр. М-11, ІСТ-21, ЕК-41, обліково-фінансового гр.ФБСС-12 провели українські вечорниці.

Чарівну атмосферу свята створили бібліотекарі, відтворивши в читальній залі затишний колорит української світлиці, прикрашеній подільськими килимами й українськими рушниками, яскраво розмальованою піччю та мисником з різноманіттям предметів українського побуту. Учасники вечорниць були одягнені в українські вишиванки, що додавало особливого колориту святу. Та й все інше було як годиться: і дівчата з парубками, і ворожіння, і вареники, і калита.

 Дівчата ворожили на свою долю, а хлопці намагались дістати круглу, мов сонце калиту. Гарний настрій, неповторна атмосфера, смачне частування традиційними стравами української кухні – варениками, пирогами  та запашною  калитою  об’єднало присутніх в єдину родину.

Учасники вечорниць своїм яскравим дійством  порадували гостей дотепністю, гумором та щедрістю  українського народу, красою його традицій і обрядів.

Андріївські вечорниці надовго запам’ятаються учасникам та гостям свята, бо міцний наш рід, жива у ньому пам`ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну, невичерпну скарбницю – у ній розум, кмітливість, гумор, надія. Хай завжди живим вогником світяться обереги пам`яті!

 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.