• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Ольга Кобилянська – величава квітка Буковини (до 160-річчя від дня народження)

     Ольга Кобилянська: відома і незнайома. За горде серце її називали гірською орлицею, за яскраву метафоричність творів - пишною трояндою в саду української літератури. Сама ж письменниця вважала себе «робітницею свого народу», бо понад 55 років свого життя присвятила літературі.
     Ольга Юліанівна Кобилянська народилася 27 листопада 1863 року у містечку Гура-Гумора в Південній Буковині у багатодітній сім’ї. Українська письменниця, буковинська феміністка, близька подруга та соратниця Лесі Українки. Авторка повістей та оповідань про проблеми українського жіноцтва та буковинського села на межі століть, щоденника та листів. Одна з найважливіших постатей раннього модернізму в українській літературі.
     До 160-річчя від дня народження Ольги Кобилянської бібліотека ВТЕІ ДТЕУ підготувала віртуальний інформаційний калейдоскоп «Ольга Кобилянська - величава квітка Буковини».
     Запрошуємо до перегляду!

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.