• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Пам'ять про Голокост

27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.
У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 «Пам'ять про Голокост», що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та разом зі всім світом почала відзначати пам'ять про цю сумну подію.
Сьогодні Україна разом з усім світом розділяє скорботу за жертвами Голокосту. Трагедія Голокосту не оминула Україну. Українці – нація, яка пережила Голодомор. Широковідомими є місця де відбувалося масове знищення єврейського народу нацистською окупаційною владою. Ми пам’ятаємо трагедію Бабиного Яру та інші місця розстрілів. Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на теренах теперішньої України – чверть усіх жертв Голокосту. Ця рана ніколи не загоїться.
Засвоїти уроки історії – обов’язок теперішніх і прийдешніх поколінь. Маємо не лише пам’ятати про безневинні жертви минулого, але й об’єднати зусилля, щоб не допустити повторення трагедій, подібних Голокосту.
Схиляємо голови в пам’ять про безневинно закатованих жертв…
До вашої уваги представлено книжкову виставку «Голокост: біль втрачених поколінь».

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.