• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Скарби великого Кобзаря

Сьогодні, 9 березня, виповнюється 207 років з Дня народження Великого Кобзаря. Образ Шевченка є символом із багатьма відтінками та значеннями. Поет виступає у багатьох іпостасях: Великого Кобзаря, генія українського народу, велета духу та поборника правди і справедливості, Пророка українського народу. Тарас Шевченко – відомий на весь світ український поет, прозаїк, драматург, художник. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Не втомлюємося шукати і знаходити нові ролі та інтерпретації творчості письменника, а разом з тим з року в рік оживлюємо сюжети Кобзаря та надаємо його словам нового звучання. Шевченко — це народ, і як народ, він буде вічно жити!

«Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори» – так писав про Тараса Шевченка український письменник Іван Франко.

Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків).

До 207-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка в читальній залі №3 бібліотеки інституту підготовлено книжково-іллюстративну виставку «Скарби великого Кобзаря». На книжковій експозиції представлена література, яка розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

 У День народження поета оживлюймо його образ, знаходьмо нові смисли у поетичних рядках, розвінчуймо міфи довкола його життя та творчості і обов'язково читаймо вірші Шевченка!

Запрошуємо до перегляду!

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.