• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Чорнобиль та Фукусіма: уроки історії

27 квітня 2017 року в читальній залі №2 бібліотеки інституту відбулась година пам’яті «Чорнобиль та Фукусіма: уроки історії» приурочена до Міжнародного  дня пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

 Чорнобиль - це незагоєна рана не лише України, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.

В березні 2011 року Японія пережила подібну трагедію на АЕС у префектурі Фукусіма. 

Близько 8-ми тисяч кілометрів та 25 років розділяють ці дві катастрофи, які призвели до численних людських жертв, принесли величезні руйнування і незлічені страждання сотням тисяч людей.

Екскурс у трагічне минуле Чорнобильської катастрофи  організували бібліотекар І категорії  відділу обслуговування Ольга Сергіївна Вовк та студенти обліково-фінансового факультету гр. ДФ-11д: Лілія Червінчук, Вікторія Ткачук, Наталя Дудник, Марія Сидоренко, Геннадій Лисий, Наталія Кривенька, Євгеній Соломяний.

Віддзвонили Чорнобильські дзвони, а ми пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь, рятуючи людство від ядерної смерті у квітні 1986-го. Саме про це згадували учасники заходу, вшановуючи пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи.         

На заході були використані відеоматеріали  наслідків трагедій та презентовано виставку – застереження: «Чорнобиль: крізь об’єктив часу».

Проходять роки після аварій на атомних станціях, але біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедій, ще довго чутимемо їх дзвони.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.