• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

«Чорні дошки» нашої пам’яті (до 85-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні)

Голодомор 1932-1933 років в Україні - одна з найстрашніших сторінок, що назавжди залишиться в нашій пам’яті. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. 

З цією метою 23 листопада 2017 року для студентів першого курсу обліково-фінансового факультету працівники бібліотеки інституту організували і провели годину-реквієм  «Чорні дошки» нашої пам’яті». 

Ведуча заходу бібліотекар І категорії Ольга Вовк ознайомила присутніх із трагічними сторінками  української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо на Вінниччині.

На захід була запрошена наша землячка Наталка Доляк,  автор роману про Голодомор «Чорна дошка». Цей твір отримав спеціальний приз «Вибір видавця» на Всеукраїнському конкурсі «Коронація слова». Автор цікаво і зворушливо поділилася з присутніми історією написання роману та зазначила, що тема штучно створеного Голодомору 1932-33 років має обговорюватись, книги писатись і читатись, щоб ніколи не повторились ті жахи. 

Учасники заходу переглянули буктрейлер на книгу Наталки Доляк «Чорна дошка» та ознайомились з матеріалами, які представлені на книжковій виставці «Україна пам’ятає – світ визнає », серед яких документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців та художньо-документальні книги українських письменників. 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.