• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Майстер-клас «Писанковий дивосвіт»

     29 квітня 2024 року працівники бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ напередодні Великодня організували майстер-клас «Писанковий дивосвіт» з розпису великодньої писанки.
     Коли приходить весна в Україну, пробуджується природа, відроджується життя та надія на краще. Напередодні Великодніх свят майже в кожній оселі люди запалюють свічки і беруться за прадавнє ремесло – розписування писанок.
     Цьогоріч майстер-клас провела Ангеліна Кондюк, студентка 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Активну участь у майстер-класі взяли здобувачі вищої освіти групи Ф-11д.
     Ведуча розповіла студентам про традицію великодніх писанок, техніку створення, їх види, символіку орнаментальних композицій і кольористику.
     Ангеліна відмітила, що різноманітність символів дає можливість зрозуміти глибину мудрості українського народу, його вміння оберігати себе та свою родину, власну оселю, утворивши духовне писанкове коло захисту в обрядах і звичаях. За традицією, писанки, оздоблені символами-оберегами, дарували у Великодні свята рідним, хрещеним, а дівчата – коханим хлопцям.
     Здобувачі вищої освіти жваво обговорювали та цікавились технікою розпису писанки. Студенти із захопленням занурилися в царину розпису та створили свої ексклюзивні писанки з неповторними орнаментами та розмаїттям кольорів. Майстер-клас супроводжувала книжково-ілюстративна виставка, яку підготували співробітники бібліотеки.
     Ангеліна підкреслила, що створювати писанки - це прадавня українська традиція, яка повинна відроджуватися і передаватися у спадок.
     Доки люди писатимуть писанки, доти у світі існуватиме любов. І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви.
     Майстер-клас пройшов у дружній, творчій і незабутній атмосфері. Бібліотека та учасники заходу висловили вдячність Ангеліні Кондюк за незабутній і цікавий майстер-клас.

  

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.