• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Радіодиктант національної єдності - 2023

     27 жовтня 2023 року в читальній залі №1 бібліотеки інституту ВТЕІ ДТЕУ відбувся флешмоб до Дня української писемності та мови – 23-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
     Українська мова – рідна, велична, милозвучна – вона об’єднує українців, збагачує духовно, творить сильну непереможну націю.
     Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту — "Дороги України". До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Текст радіодиктанту-2023 читав
актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі "Довбуш".
     До Радіодиктанту кожен зміг долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Це флешмоб поваги до нашої культури, адже мова об’єднує на будь-якій відстані.
     У читальному залі №1 був проведений захід «До рідної мови доторкнемось серцем» до Дня української писемності та мови, який підготували студенти 1 курсу груп ПР-13д, РЗГ-11д, ПУА-11д. Виголосили вступне слово Валентина Тимкова, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу та Алла Смотрицька, провідний бібліотекар. Студенти активно долучилися до заходу: читали вірші, виконували пісні. Ведучі наголосили на тому, що нині українську мову героїчно захищають наші воїни, аби вона не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де. Для кожної людини рідна мова є важливим елементом самосвідомості. Без своєї мови, самобутньої культури, немає народу. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.
     Захід супроводжувала книжкова виставка, яку підготували співробітники бібліотеки.
     Долучилися до написання радіодиктанту національної єдності адміністрація інституту, науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти груп ПР-13д, ПС-11д, МР-32д, РЗГ-11д, ПУА-11д, співробітники бібліотеки. Інститутська спільнота доєдналася до написання радіодиктанту, об’єднавшись навколо мови з усіма, хто любить і шанує рідне слово.
     Любімо, поважаймо, збагачуймо нашу неповторну українську мову!
     Щиро вдячні організаторам і учасникам заходу, який пройшов у теплій та дружній атмосфері.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.