• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Круглий стіл на тему «Актуалізація бібліотечних фондів в умовах збройної агресії рф проти України»

     25 травня 2023 року Людмила Василівна Карпусь, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ, взяла участь в круглому столі на тему «Актуалізація бібліотечних фондів в умовах збройної агресії рф проти України», який відбувся у Вінницькій ОУНБ ім. В. Отамановського.
     На заході були порушені питання вилучення з фондів публічних бібліотек області документів відповідно до Методичних рекомендацій, розроблених Міністерством культури та інформаційної політики України, й проблеми оновлення фондів з урахуванням потреб жителів територіальних громад.
     Модерувала захід Сеник Лариса Борисівна, директор ВОУНБ ім. В. Отамановського. З вітальним словом до учасників заходу звернулися Пасека Галина Анатоліївна, заступник начальника управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації, та Побережна Тетяна Іванівна, депутат Вінницької обласної Ради, член постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту, голова Вінницької обласної організації професійної спілки працівників культури, директор Вінницького академічного обласного театру ляльок.
     Вони відзначили, що актуалізація бібліотечних фондів, їх оновлення та загалом діяльність бібліотек нині є надзвичайно важливими як для розвитку суспільства, так і для наближення Перемоги.
Про перші результати, тенденції та проблеми процесу актуалізації бібліотечних фондів в Україні повідала Кравченко Світлана Миколаївна, завідувач науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.
     Учасники круглого столу прийняли резолюцію та вкотре підтвердили думку про важливість роботи з бібліотечним фондом, що має на меті посилити інформаційну безпеку й унеможливити загрози ворожих інформаційних впливів на наших громадян, користувачів бібліотек.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.