• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Дивосвіт подільської писанки

     11 квітня 2023 року співробітниця бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ Олена Шевчук взяла активну участь в етнозаході «Дивосвіт подільської писанки» до свята Великодня, який пройшов у рамках циклу народознавчих заходів «У звичаях й традиціях Поділля пізнавай» на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського.
     В рамках заходу відбулася зустріч із відомою вінницькою майстринею писанкарства – Анастасією Фоміною, яка розповіла про традиції та символи подільської писанки, нанесення орнаментів і кольорів та провела майстер-клас із написання писанки.
     Учасники заходу дізналися цікаві факти про подільське писанкарство – історію та особливості створення писанки-оберегу. Усі присутні мали змогу ознайомитись із колекцією авторських писанок та дряпанок майстрині, які вона неодноразово демонструвала на обласних виставках народного мистецтва та написати свої власні неповторні писанки.
     Великдень є одним із найбільших, найсвітліших і найважливіших християнських свят. Писанка символізує весняне відродження природи, зародження нового життя, продовження роду. А ще сьогодні, в такий нелегкий для нашої країни час, для нас українців – писанка є оберегом і символом нашого народу.
     Щиро дякуємо організаторам, пані Анастасії, всім учасникам заходу, який пройшов у теплій і дружній атмосфері.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.