• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Літературно-мистецький захід «Василь Стус – постать, що єднає Україну»

     19 січня 2023 року співробітники бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ відвідали Вінницьку ОУНБ ім. В. Отамановського, де у рамках Стусівських читань, які традиційно проходять в обласній науковій бібліотеці понад три десятиліття – в січні (з нагоди дня народження) та у вересні (в день пам’яті видатного краянина), відбувся літературно-мистецький захід «Василь Стус – постать, що єднає Україну», присвячений 85-й річниці від дня народження українського поета-шістдесятника, перекладача, прозаїка, мислителя, літературознавця, правозахисника, дисидента і члена Української Гельсінської групи, борця за незалежність України у ХХ ст. Василя Семеновича Стуса.
     Смілива поезія Василя Стуса, його активна правозахисна діяльність та незламна громадянська позиція сьогодні, в умовах повномасштабної російської збройної агресії, як ніколи, актуальна українцям та набуває все більшої ваги. Стусове слово дає нам сили жити в цей важкий час та відстоювати свою правду на своїй землі. Адже ми так само, як Стус, віримо в Україну і нашу Перемогу. Наразі Василь Стус – це саме та постать, котра здатна об’єднати Україну.
     Василь Стус живе серед нас своєю непохитністю ЛЮДИНИ, яка протистояла тоталітарному радянському режиму і вистояла, щоб ми могли залишатися українцями і бути справжніми патріотами своєї держави. Тож бережімо пам'ять про великого українця!
     На літературно-мистецький захід були запрошені письменники Вінницької обласної організації НСПУ, освітяни, науковці, викладачі та студенти, поціновувачі Стусової поезії, журналісти, громадські діячі.

  

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.