• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Щороку у День української писемності та мови тисячі українців з усього світу беруть участь у флешмобі, пишуть Всеукраїнський диктант єдності. Дата обрана не просто так - 9 листопада в Україні відзначається важливе національне свято, вперше встановлене в 1997 році. Таким чином, українці відзначають два свята: День вшанування Нестора Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія - і День української писемності та мови.
9 листопада 2021 року в читальних залах №1 та №3 бібліотеки інституту ВТЕІ КНТЕУ відбувся флешмоб до Дня української писемності та мови – 21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
У читальному залі №3 був проведений захід до Дня української писемності та мови, який підготували студенти групи ПР-12д під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента кафедри іноземної філології та перекладу Тимкової Валентини Андріївни. Захід розпочався вступним словом Валентини Андріївни, студенти активно долучилися до заходу: читали вірші, співали українські пісні, грали на флейті, демонстрували цікаві ролики про українську мову.
Співробітники бібліотеки також підтримали флешмоб, підготувавши книжкову виставку «Рідна мова – серця подих» та бібліографічний покажчик «Чаруймось мовними скарбами» присвячений темі розвитку і функціонування української мови (в повнотекстовому режимі покажчик можна переглянути за посиланням http://vtei.vtei.com.ua/biblioteka/files/pokaznyky/mova.pdf).
Долучилися до написання радіодиктанту національної єдності адміністрація інституту, науково-педагогічні працівники, студенти групи ПР-12д, співробітники бібліотеки. Інститутська спільнота доєдналася до написання радіодиктанту об’єднавшись навколо мови з усіма, хто любить і шанує рідне слово.
На цей захід завітало телебачення «Суспільне Вінниця». Щиро вдячні організаторам і учасникам заходу, студентам групи ПР-12д та їх куратору, кандидату юридичних наук, доценту кафедри права Білоус Ірині Миколаївні.
 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.