• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Круглий стіл «Унікальність та специфіка практик університетських бібліотек»

Круглий стіл «Унікальність та специфіка практик університетських бібліотек»

6 вересня 2019 року в бібліотеці Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова відбувся  круглий стіл «Унікальність та специфіка практик університетських бібліотек» у якому взяли участь члени Президії Української Бібліотечної Асоціації.

Президентка УБА Оксана Бруй розповіла про сучасні тренди, що впливають чи будуть найближчим часом впливати на університетські бібліотеки: цифрове суспільство, штучний інтелект, віртуальна реальність, відкрита наука, поєднання освіти, науки та інновації в університетах. Також відзначила виклики для українських бібліотек та навела практики, якими їх можна вирішувати.

Голова Секції університетських бібліотек УБА Олег Сербін розповів про можливості УБА для розвитку професійного потенціалу бібліотекарів ЗВО. Представив проекти Секції, спрямовані на дослідження та розвиток компетентності бібліотекарів, необхідних для сучасних українських бібліотек.

Також учасники круглого столу представили досвід своїх організацій:

Ольга Шкира поділилася досвідом діяльності бібліотеки Переяслав-Хмельницького Державного педагогічного університету;

Неліна Кравчук розповіла про супровід професійних компетентностей Вінницьким методичним об'єднанням закладів вищої освіти;

Карягіна Наталія Олександрівна розповіла про підтримку держави бібліотекам переміщених університетів та поділилася досвідом роботи бібліотеки Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Дійсно, програма круглого столу  була насиченою. Присутні мали можливість поспілкуватися з колегами, зробити нотатки для професійного розвитку, а також знайти «родзинки», які можна впровадити в своїй бібліотеці.

 

 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.