• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Писанкові барви

В сучасному світі писанка виконує святу місію – збереження, примноження та передачі наступним поколінням перлин української національної культури. Саме з такою метою 17 квітня 2019 року, напередодні Великодніх свят, в читальній залі №2 бібліотеки інституту вінницька майстриня Вікторія Кушніренко провела майстер клас з писанкарства для студентів обліково-фінансового факультету.

Бібліотекар І категорії Юлія Лащенко розповіла присутнім, що символізує писанка для українського народу, а майстриня Вікторія Кушніренко щедро поділилася інформацією про історію, кольори, орнаменти, традиції розпису писанки у різних регіонах України. Але головне, задля чого й завітала майстриня на майстер-клас – це практичні навички розпису великодніх яєць. Учасникам майстер-класу було запропоновано освоїти основні орнаменти розпису пасхальних яєць.

Було приємно спостерігати на обличчях студентів зацікавленість та віру до українських традицій. Кожен учасник майстер-класу по завершенню тримав у своїх руках власне творіння – писанку-оберіг і щиро вірив, що вона принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я і благополуччя.

Чудовим доповненням до заходу стала книжкова виставка «Великодні дзвони», на якій представлені книги та періодичні видання про Великдень та писанки, які є у фондах книгозбірні.

 

  

 

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.