• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

І. В. Вернадський- видатна постать української економічної науки

УЧЕНИЙ-ЕКОНОМІСТ, ПЕДАГОГ, ГРОМАДЯНИН        

5 червня 2021 року виповнюється 200 років від дня народження Івана Васильовича Вернадського – вченого-економіста, публіциста і видавця, першого професора кафедри політичної економії та статистики Київського університету Св. Володимира. Іван Вернадський – найбільш видатна постать вітчизняної університетської економічної науки часів її становлення. Вчений працював над формуванням якісного наукового середовища, сприятливого для розвитку науки. Він був прискіпливим у розробці лекційних матеріалів, особливу цінність вбачав у викладанні історії науки, без якої неможливо зрозуміти її значення. У прагненні популяризації та привернення уваги суспільства до проблем політичної економії вчений заснував одне з перших спеціалізованих економічних видань «Экономический указатель». Все життя вчений ідентифікував себе як українця, а публікація праць російською мовою диктувалася радше історичними обставинами відсутності української державності. Івану Васильовичу вдалося прищепити любов до України своєму синові –всесвітньовідомому вченому, співзасновнику і першому президенту Української академії наук Володимиру Вернадському.

         На відзначення цієї дати працівниками бібліотеки Ровінською Л. та Матієнко Т. підготовлена віртуальна виставка «І. Вернадський – видатна постать української економічної науки», в якій окреслені головні віхи життєвого шляху та діяльності вченого, представлені книги про його здобутки як економіста, педагога, державного і громадського діяча.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.