• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

До 25 річниці Незалежності України

З нагоди 25-річниці проголошення незалежності України в читальному залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку-панораму «Україна: від подиху століть до сьогодення».

Документи представлені на виставці інформують про доленосні етапи державотворення в Україні.

У першому розділі «Із витоків древності» подано матеріали, що розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна здобуваючи незалежність. 

У кожної держави є люди, які залишають глибокий і значимий слід в її історії. Україна, як і будь-яка держава, може похвалитися величезними списками тих, ким можуть пишатися не лише сучасники, але й нащадки. Про них ви дізнаєтесь з книг представлених у другому розділі книжкової виставки-панорами «Великі сини українського народу». Це книги про творця української державності М. Грушевського, якому у вересні виповнюється 150 років з дня народження, співця свободи і братерства І. Франка, якому в серпні виповнюється 160 років з дня народження. Представлені книги про видатних людей, непересічних постатей в історії нашої держави: Ярослава Мудрого, княгиню Ольгу, Данила Галицького, Богдана Хмельницького, Івана Мазепу та інших.

В розділі «Духовна криниця українського народу» ви познайомитесь з книгами про культурну спадщину та надбання українського народу: про ікони, писанки, вишивку, обереги, а також із збірками легенд, міфів, казок, прислів'їв та приказок, народних пісень і дум тощо.

 Кожне наступне покоління дивиться на минуле очима свого часу. Майдан і Революція гідності вразили не тільки Україну, а й увесь світ. Зігріта палкими серцями мільйонів українців із усіх регіонів, незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі й усьому світові, що українці – міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і зуміла відстояти свій демократичний вибір. Про героїв сучасності – синів України, які у нинішній час стали на захист її незалежності та суверенітету знайомтеся з книгами в розділі «Україна – територія гідності і свободи».

Книжкова виставка-панорама широко відкриває двері у світ книг, гостинно запрошуючи: «Приходьте, читайте, дізнавайтеся про країну, в якій живете». Сподіваємось, що представлені книги захоплять кожного своїми подіями та історіями.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.