• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

До 100 - річчя битви під Крутами

29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначається 100-та річниця бою під Крутами, котрий для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Бій під Крутами залишив неабиякий слід в нашій національній пам’яті. Загалом, за різними підрахунками, у Крутах перебувало від 420 до 520 українських воякiв і юнакiв та студентiв, якi мали на озброєнні до 16 кулеметів та одну гармату на залiзничнiй платформi. З тилу крутян підтримував бронепоїзд з гарматою, який обстрілював нападників. Більшовики мали значну чисельну перевагу, їхній трьохтисячний загін намагався взяти захисників в кільце.

Затримавши ворога на чотири дні, київські юнаки дали змогу укласти Брест-Литовський мир, що de-facto означав міжнародне визнання української незалежності.

З нагоди 100-ї річниці бою українських студентів в читальній залі №3 організовано книжкову експозицію «Памяті героїв Крут».

Запрошуємо до перегляду!

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.