• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Правда життя у творчості М. Стельмаха

24 травня 2022 року виповнюється 110 років від дня народження українського письменника, драматурга, педагога, фольклориста Михайла Панасовича Стельмаха.
Михайло Стельмах наш земляк, оскільки народився у селі Дяківці Літинського району Вінницької області. Навчався у Вінницькому педагогічному інституті на літературному факультеті. Писав ліричні вірші, які відзначалися пісенністю, емоційністю та багатогранністю тематики. Михайло Стельмах є автором поетичних книжок для дітей.
Винятково багата народною лексикою, специфічним гумором, проза Стельмаха. В одному із своїх романів він піднімає питання про факт «незрозумілого» голоду 1932-33рр. в Україні у глухі брежнєвські часи та ще багато заборонених тем. Михайло Стельмах був єдиним українським радянським письменником, що здобувся найвищих нагород за свою творчість і не був членом Комуністичної партії Радянського Союзу.
Співробітниками бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ підготовлена віртуальна виставка «Правда життя у творчості М. Стельмаха».

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.