• 8(0432)550441
  • Email biblioteka@vtei.edu.ua

Вишивана Україна: від Луцьку до Криму

«Вишивана Україна: від Луцьку до Криму»
Щорічно у третій четвер травня світ відзначає Всесвітній день вишиванки. Цього року День вишиванки припадає на 19 травня. І хоча це свято досить молоде, але до нього долучились вже більше 60 країн.
«Код нації» – так називають українську вишиванку. Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, коли українська нація почала боротьбу за свої політичні права, свободу та незалежність, вишиванка стала використовуватися як патріотичний та культовий одяг, символ української ідентичності.
Кожен регіон України може похвалитися своїми унікальними вишиванками. Вони відрізняються фасонами, кольором, способом вишивання, орнаментом і візерунками. Але, не зважаючи на всі ці відмінності, їх об`єднує одне: у жодного народу світу немає подібного одягу!
Насолодитись красою, неповторністю, самобутністю та різноманітністю української вишиванки ви можете, переглянувши віртуальну фотопалітру «Вишивана Україна: від Луцьку до Криму», яку підготували співробітники відділу обслуговування користувачів бібліотеки ВТЕІ ДТЕУ до Всесвітнього дня вишиванки.

До уваги користувачів

Згідно з правилами користування бібліотекою ВТЕІ ДТЕУ всі користувачі бібліотеки 1-5 курсів зобов’язані до кінця навчального року повернути на абонементи всю літературу або перереєструвати її для подальшого користування. При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну. Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Контакти

Бібліотека ВТЕІ 21036 м. Вінниця,

Хмельницьке шосе, 25 тел. 8(0432)550441,

читальна зала №1: тел. 8(0432)550417,

ел. адреса: biblioteka@vtei.edu.ua

Please publish modules in offcanvas position.